Apple trekt zich terug uit 'groen' certificeringsprogramma

Door: Wouter Hoeffnagel | 09 juli 2012 20:24

Nieuws

Apple laat zijn producten voortaan niet meer certificeren door de Electronic Product Environmental Assesment Tool (EPEAT). Daarnaast trekt het bedrijf producten die eerder door de EPEAT werden getest terug uit het programma.

Dit heeft Robert Frisbee, voorzitter van EPEAT bekend gemaakt. Apple vermeldde voorheen prominent op zijn website dat zijn producten de hoogste EPEAT-scores behaalden. Het is dan ook opvallend dat Apple nu heeft besloten al zijn producten plotseling terug te trekken uit het programma. In totaal verliezen 39 producten hun EPEAT-certificering.

Recycling

De EPEAT zijn richtlijnen die ingaan op de milieuvriendelijkheid van elektronische apparatuur. Een belangrijke eis van de EPEAT is dat apparaten eenvoudig uit elkaar kunnen worden gehaald, met het oog op recycling. Onlangs werd duidelijk dat dit bij de MacBook Pro met Retina Display niet bepaald het geval is. Zo zou het nagenoeg onmogelijk zijn de batterij van het apparaat te vervangen.

De stap kan grote gevolgen hebben voor de verkopen van Apple. Veel grote bedrijven en overheidsinstellingen in met name de Verenigde Staten hechten waarde aan de EPEAT-certificering. Deze organisaties kopen vaak alleen producten die in de EPEAT-testen een hoge beoordeling hebben gekregen. Dit soort klanten kunnen in de toekomst dus niet langer kiezen voor Apple-producten.

0 Reactie(s) op: Apple trekt zich terug uit 'groen' certificeringsprogramma

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.