Apple trekt stekker uit app-zoekmachine Chomp

Door: Wouter Hoeffnagel | 02 oktober 2012 15:16

iPad

De zoekmachine voor apps Chomp is niet langer beschikbaar. Apple heeft de stekker uit de dienst getrokken. De app is niet meer beschikbaar in de App Store en bestaande installaties kunnen niet meer gebruikt worden.

Chomp is sinds afgelopen weekend niet langer te downloaden in de App Store. De app is daarnaast ook voor gebruikers die Chomp al hebben geïnstalleerd niet langer te gebruiken, aangezien de app geen zoekresultaten meer geeft.

Overname van Chomp

Chomp was een zoekmachine waarmee je apps kon zoeken in de App Store. Apple nam Chomp eerder dit jaar over, waarna het team achter de app bij Apple in dienst trad. Apple trok al direct de stekker uit de Android-variant van Chomp, maar hield de app wel voor het iOS-platform beschikbaar. Hier komt nu dus een einde aan.

De App Store is in iOS 6 volledig vernieuwd. De nieuwe layout heeft veel overeenkomsten met Chomp. Het lijkt er dan ook op dat het team achter Chomp heeft meegewerkt aan de nieuwe App Store. Daarnaast bleek het zoekalgoritme van de zoekmachine in de App Store te zijn veranderd. Waarschijnlijk heeft Apple de technologie achter Chomp dan ook inmiddels in de App Store verwerkt.

0 Reactie(s) op: Apple trekt stekker uit app-zoekmachine Chomp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.