Apple Store in VS weigert iPad te verkopen aan Iraniërs

Door: Wouter Hoeffnagel | 20 juni 2012 19:42

iPad

Een Apple Store in de Amerikaanse staat Georgia heeft geweigerd een iPad te verkopen aan een Iraanse vrouw. De winkel stelt de iPad niet te mogen verkopen aangezien dit onder een embargo valt van de Verenigde Staten.

WSB-TV schrijft dat een 19-jarige Iraanse vrouw samen met een vriend uit de Apple Store is gezet nadat zij Perzisch spraken. Een Apple-medewerker zou hebben gevraagd welke taal de Iraniërs spraken, waarna de medewerker liet weten dat de iPad niet aan hen verkocht kan worden wegens de slechte relaties tussen de VS en Iran. De vrouw zegt dat het incident haar veel pijn heeft gedaan en stelt zelfs met tranen in haar ogen de winkel uit te zijn gelopen. De Iraanse is overigens inwoner van de Verenigde Staten.

Exportbeleid

Het lijkt niet te gaan om een incident. WSB-TV ging samen met de Iraanse vrouw terug is gegaan naar de Apple Store, waarna de winkel opnieuw weigerde de vrouw een iPad te verkopen. De verkoper verwijst hierbij naar het exportbeleid van Apple.

In het exportbeleid geeft Apple aan geen Apple-producten te verkopen of leveren aan landen waar de Verenigde Staten een embargo tegen heeft afgekondigd. In het beleid wordt zowel Iran specifiek genoemd als land waar een embargo tegen geldt.

Via: ZDnet

0 Reactie(s) op: Apple Store in VS weigert iPad te verkopen aan Iraniërs

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.