Apple stopt met gratis iPhone 4-rubbers

Door: uhro-van-der-pluijm | 13 september 2010 13:59

Nieuws

Apple stopt eind september met het gratis versturen van hoesjes voor de iPhone 4. Volgens het Amerikaanse bedrijf is het antenneprobleem kleiner dan gedacht.

Apple stopt op 30 september, na nog geen vier maanden, met het versturen van gratis hoesjes voor de iPhone 4. De hoesjes of ‘bumpers’ moesten het antenneprobleem van de iPhone 4 verminderen.

Kleiner dan gedacht

Het bedrijf bleef de antenneproblemen altijd marginaliseren, omdat dit probleem ook bij andere smartphones zou spelen. Apple geeft nu aan dat het weggeven van hoesjes niet langer nodig is, omdat de antenneproblemen nog kleiner zouden zijn dan gedacht.

Deadline

Volgens het bedrijf uit Cupertino was men al langer van plan om op 30 september te stoppen met de gratis bumpers. Deze deadline werd niet naar buiten gebracht tijdens de persconferentie over de problemen met de iPhone 4 op 16 juli.

Mensen die problemen houden met de ontvangst van de iPhone kunnen nog wel een gratis rubber krijgen. Hun verzoek moet dan wel beoordeeld worden door de supportafdeling van Apple.

Death grip

Na de lancering van de iPhone in de VS op 24 juni doken al snel klachten op over de ontvangst. Als het toestel op een bepaalde manier werd vastgehouden (de zogenaamde ‘death grip’), viel een groot deel van de ontvangst weg omdat twee antennes kortsluiting maakten via de handen van de gebruiker. Een probleem dat geen weerklank vond onder de Nederlandse iPhone 4-bezitters.

Apple noemde het een klein probleem, maar liep veel pr-schade op. Op 16 juli startte het bedrijf daarom met het weggeven van hoesjes waarmee het probleem wordt omzeild.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple stopt met gratis iPhone 4-rubbers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.