Apple start voorbereiding voor megadatacenter in Oregon, VS

Door: Wouter Hoeffnagel | 21 oktober 2012 13:16

iPad

Apple is begonnen met de voorbereiding voor een nieuw megadatacenter in Prineville, Oregon in de Verenigde Staten. Apple is van start gegaan met het leegmaken en egaliseren van de grond waarop één van de twee gebouwen wordt gebouwd.

De locale website Oregonlive.com meldt dat het eerste gebouw wordt gebouwd op een stuk grond van zo'n 31.000 vierkante meter. Het datacenter wordt gebouwd in meerdere fases, waarvan het eerste gebouw de eerste is. Apple breidt de locatie naar verwachting in de toekomst uit met een tweede faciliteit.

Duurzame energie

Het nieuwe datacenter in Prineville moet in ieder geval voor een flink deel worden aangedreven met duurzame energie. Apple meldt op zijn website dat het bedrijf in de stad ruim voldoende duurzame energiebronnen tot zijn beschikking heeft. Het bedrijf zou samenwerken met twee lokale bedrijven en leveranciers van duurzame energie om contracten af te sluiten voor zowel wind- als geothermische energie en waterkracht.

Apple is al druk bezig met de komst van zijn nieuwe datacenter in het stadje Prineville. Prineville blijkt een echte technologiestad te zijn. Het nieuwe datacenter van Apple wordt op steenworpafstand van een datacenter van Facebook gebouwd. Het bestuur van Prineville geeft Apple belastingvoordelen in ruil voor een investering van 250 miljoen dollar in het datacenter.

0 Reactie(s) op: Apple start voorbereiding voor megadatacenter in Oregon, VS

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.