Apple: 'Samsung eist onevenredig hoge licentiegelden voor patenten'

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 augustus 2012 13:54

iPad

Samsung eist onevenredig hoge tarieven van Apple voor licenties op patenten. Apple stelt dat Samsung aanzienlijk hogere tarieven eist voor de patenten dan voor de overige patenten die het bedrijf in handen heeft. Dit terwijl het patent volgens Apple noodzakelijk is om een smartphone te kunnen ontwerpen.

Persbureau Reuters meldt dat Apple bij de Amerikaanse rechtbank documenten in heeft gediend waarom het bedrijf klaagt over de hogere licentiekosten van Samsung. Samsung is het niet eens met de beschuldigingen en heeft eigen documenten ingediend, waaruit moet blijken dat Samsung marktconforme tarieven rekent voor de licenties op patenten.

2,4 procent van verkoopprijs

Samsung is verplicht concurrenten licenties aan te bieden op een aantal patenten, die technieken beschrijven die volgens Apple noodzakelijk zijn om een smartphone te kunnen ontwikkelen. De Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant eist dat Apple 2,4 procent van de totale verkoopprijs van Apple-producten inlevert voor het gebruik van de patenten. Apple vindt dit percentage te hoog.

Een rechter van de rechtbank in San Jose, Californië oordeelt daarnaast dat Samsung medewerkers onterecht toestemming heeft gegevens emails te verwijderen die Apple had kunnen gebruiken als bewijs. Rechter Paul Grewal waarschuwt Samsung dat de jury deze actie mee kan laten wegen in het beoordelen van de rechtszaak.

0 Reactie(s) op: Apple: 'Samsung eist onevenredig hoge licentiegelden voor patenten'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.