Apple's OS X Yosemite fix fixt wifi problemen niet

Door: kristian-van-tuil | 18 november 2014 09:35

Nieuws

De door Apple maandag uitgebrachte patch om de wifi-problemen in het Mac besturingssysteem op te lossen blijkt niet te werken.

Update 10.10.1 die Apple maandag uitbracht om wifi-problemen op te lossen en Exchange-connectiviteit te verbeteren helpt niet. In ieder geval niet voor het eerstgenoemde issue.

De 311MB zware download lost namelijk voor een hoop gebruikers niets op, zo blijkt uit een groeiend aantal teleurgestelde reacties op diverse supportfora. Op moment van schrijven telt de populairste thread op het officiële forum van Apple 1116 reacties.

Gebruikers klagen dat hun wifi-verbinding regelmatig wegvalt in OS X, ook met de laatste update. Sommigen zeggen überhaupt geen verbinding te kunnen maken, terwijl anderen laten weten dat de hele verbinding kort na de handshake plots stopt en niet meer te herstellen valt.

Oplossing? Wachten op 10.10.2

Workarounds als het overschakelen op een ander type wifi of bepaalde features van Yosemite uitzetten werken niet voor iedereen, zo blijkt uit de reacties. Apple heeft nog niet op de klachten gereageerd.

4 Reactie(s) op: Apple's OS X Yosemite fix fixt wifi problemen niet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 18 november 2014 11:52 Oscar
  Meestal is het verwijderen van een update onverstandig……maar………
  Als de problemen daardoor erger zijn geworden, en je er spreekwoordelijk r "nog verder van huis bent", dan je al was, voor de update, dan is het misschien toch handiger om de update dan maar weer te verwijderen..
  http://www.iculture.nl/ios-7-1-laat-je-gedownloade-ios-updates-verwijderen/
  Vooral als je na die gedane update, helemaal geen Wifi verbinding meer tot stand kan brengen. En je iPhone verworden is tot een nutteloze gadget. Dan is verwijderen van die laatste update misschien een betere optie.
  In afwachting van een nieuwe (goede) update van Apple
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 18 november 2014 14:26 Anoniem
  Apple en WiFi… T'is op de iPad/ iPad ook al een ergernis. Met grote regelmaat valt de verbinding weg. Het radiosignaal blijft goed, maar voor enkele ongeblikken valt de dataverbinding weg… Met Windows (Laptop/ Phone) geen enkel probleem mee… Wat is dat toch? Dit moet toch niet kunnen voor zo'n grote speler?
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 19 november 2014 12:24 Oscar
  Misschien is het nieuwe feature dat aan iOS8 is toegevoegd de boosdoener,
  Het blijkt dat in iOS 8 een willekeurig mac-adres aan een iPhone wordt gegeven als deze een signaal uitstuurt bij het zoeken naar wifi-netwerken. Doordat het mac-adres continu wisselt, kunnen bijvoorbeeld winkels deze signalen minder makkelijk oppikken om zo de locatie van een individuele gebruiker te volgen.
  Windows en Android hebben die mogelijkheid niet..
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 21 november 2014 09:42 Anoniem
  laatste melding klinkt logisch dmv arp requesten worden de mac adressen gekoppeld aan ip adressen. de router heeft hiervoor een arp table welke dan snel vol loopt en domweg niet meer doet.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.