Apple's Kaarten is de meest gebruikte iPhone-app van 2012

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 januari 2013 13:07

Nieuws

Apple's eigen Kaarten-app krijgt sinds de lancering veel kritiek te verduren. De kwaliteit van de app zou aanzienlijk lager zijn dan de kwaliteit van Google Maps, die tot iOS 6 als native app in iOS beschikbaar was. Desondanks blijkt Apple's Kaarten-app de meest gebruikte app op de iPhone te zijn.

Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen. Kaarten is in 2012 maandelijks door gemiddeld 32 miljoen gebruikers gebruikt. Facebook staat op de tweede plaats met gemiddeld 28 gebruikers per maand, terwijl YouTube met gemiddeld 22,6 miljoen maandelijkse gebruikers op de derde plaats staat. Apple's eigen app Aandelen staat op de vierde positie met gemiddelde ongeveer 21 miljoen gebruikers per maand.

Opvallend

De hoge positie van Kaarten is opvallend, aangezien de app veel kritiek krijgt van gebruikers. Gebruikers klagen over de slechte kwaliteit van de kaarten, waarop sommige gebouwen zelfs in zijn geheel niet zouden voorkomen. Apple beloofde beterschap en ging diep door het stof. Apple-CEO Tim Cook bood zijn excuses aan en adviseerde gebruikers tot de lancering van een verbeterde versie van Kaarten een concurrerende app als Google Maps te gebruiken.

Nielsen geeft geen reden voor de hoge notering van Kaarten. Het is echter goed mogelijk at dit te maken heeft met het feit dat de app als native app wordt aangeboden en dus standaard op iPhones aanwezig is. Het is hierdoor immers eenvoudiger Apple's Kaarten te gebruiken dan een concurrerende app, die gebruikers zelf uit de App Store moeten downloaden.

0 Reactie(s) op: Apple's Kaarten is de meest gebruikte iPhone-app van 2012

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.