Apple's iWork.com vanaf 31 juli 2012 niet langer beschikbaar

Door: Wouter Hoeffnagel | 10 maart 2012 14:07

iPad

Apple maakt bekend de stekker te trekken uit de publieke beta van iWork.com. Met iWork.com kunnen iWork-gebruikers documenten en presentatie delen met andere gebruikers.

Op een supportpagina raadt Apple iWork-gebruikers aan hun documenten voor 31 juli 2012 van de iWork.com-servers te verwijderen. Dit aangezien de documenten die op iWork.com zijn opgeslagen op deze datum niet langer bereikbaar zullen zijn.

Integratie in iCloud?

Apple geeft geen reden voor zijn besluit. Wel ligt het voor de hand dat Apple de functionaliteiten van iWork.com gaat integreren in iCloud. Met iCloud kunnen momenteel wel documenten worden gedeeld met andere iOS-apparaten.

iCloud biedt echter geen mogelijkheid om met meerdere mensen aan één documenten te werken, een functionaliteit die iWork.com wel bood. Het is onduidelijk of Apple deze feature in de toekomst in iCloud gaat verwerken.

Populariteit

Een andere mogelijkheid is dat Apple de populariteit van iWork.com simpelweg vond tegenvallen en daarom heeft besloten de stekker uit het project te trekken.

Het stilleggen van de iWork.com-beta heeft geen invloed op het voortbestaan van het iWork-pakket. Het softwarepakket, dat bestaat uit Pages, Keynote en Numbers, blijft gewoon beschikbaar.

0 Reactie(s) op: Apple's iWork.com vanaf 31 juli 2012 niet langer beschikbaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.