Apple’s App Store aanzienlijk winstgevende dan Google’s appwinkel

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 december 2012 13:49

iPad

Apple’s App Store is aanzienlijk winstgevender dan Google’s online appwinkel. Google is echter bezig met een inhaalslag en ziet de omzet van zijn appwinkel harder groeien dan Apple.

Een rapport van appanalysebureau Distimo toont aan dat Apple in de App Store in november dagelijks gemiddeld 15 miljoen dollar omzet draaide. De Google Play maakte met een gemiddelde dagelijkse omzet van 3,5 miljoen dollar in dezelfde maand aanzienlijk minder winst.

Inhaalslag

Google’s appwinkel is echter bezig met een inhaalslag. Google zag de dagelijkse winst van Google Play in de afgelopen vier maanden met maar liefst 43 procent toenemen. Apple’s App Store moest het doen met een groei van ‘slechts’ 21 procent in dezelfde periode.

Een kleine groep apps blijkt een steeds grotere invloed te hebben op de winstgevendheid van de appwinkels. Slechts zeven apps willen tien procent van de omzet die de App Store in november 2012 met iPhone-apps genereerde binnen te brengen. In januari 2012 lag dit aantal nog aanzienlijk hoger. Ook de verkoop van iPad-app vertoont deze trend. Slechts zes iPad-apps wisten in november 2012 tien procent van de omzet met iPad-apps te genereren.

0 Reactie(s) op: Apple’s App Store aanzienlijk winstgevende dan Google’s appwinkel

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.