Apple rolt iOS 5.1 uit naar iPhone, iPad en iPod touch

Door: Elmar Rekers | 08 maart 2012 11:40

iPad

Apple is begonnen met de uitrol van het iOS 5.1-besturingssysteem. De update is beschikbaar voor de iPhone 4S, iPhone 4, iPhone 3GS, alle iPads en de derde en vierde generatie iPod touch.

De software-update van Apple's mobiele besturingssysteem belooft een aantal problemen op de te lossen. Zo zouden batterijproblemen tot het verleden behoren en vallen uitgaande gesprekken minder snel weg. Verder wordt er een nieuw ontworpen camera-app voor de iPad meegeleverd en zou de audioweergave op deze tablet verbeterd zijn.

Siri

Apple kondigde de lancering van iOS 5.1 woensdagavond aan tijdens de presentatie van de derde generatie iPad. Naast eerder genoemde oplossingen zal de update ook een Japanse taalondersteuning toevoegen voor Siri, de spraak-assistent die Apple met de iPhone 4S introduceerde. Wanneer een Nederlandse versie van Siri beschikbaar komt is nog altijd onduidelijk.

De iOS 5.1-update kan worden geïnstalleerd door de iPhone, iPad of iPod touch aan een computer met iTunes te koppelen. Ook is het sinds de introductie iOS 5 mogelijk om updates rechtstreeks op het toestel te downloaden via het instellingenmenu.

iTunes update

Naast iOS 5.1 heeft Apple donderdag ook iTunes 10.6 vrijgegeven. Deze nieuwe versie van de software biedt onder meer een ondersteuning voor 1080p video´s, waardoor Apple passende content biedt voor de nieuwe Apple TV die woensdag werd aangekondigd. Daarnaast zijn er ook enkele verbeteringen doorgevoerd in iTunes Match.

0 Reactie(s) op: Apple rolt iOS 5.1 uit naar iPhone, iPad en iPod touch

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.