Apple registreert 10 nieuwe modeltekeningen

Door: loek-essers | 31 augustus 2011 15:14

Nieuws

Apple heeft 10 ontwerpen vastgelegd via het modelrecht. Naast interfacepatenten op iOS krijgt Apple ook een patent op de witte iPhone 4.

De Amerikaanse patentautoriteit heeft een serie van 10 nieuwe designs toegekend aan Apple. Hierbij zit een registratie op de witte iPhone 4, het toestel dat steeds werd uitgesteld omdat er problemen waren bij de productie. Het design zou niet helemaal kloppen: er kon licht door het toestel lekken waardoor de camera niet goed functioneerde.

iOS-patenten

Dit is hét bewijs dat ook Steve Jobs designfouten kan maken, constateert Patently Apple, die ook de verschillende modellen op een rijtje zet.

Naast de witte iPhone krijgt Apple ook recht het ontwerp van het virtuele toetsenbord in iOS. Ook heeft Apple vijf iOS-iconen vastgelegd: die voor de camera, podcasts, foto's, artiesten en 'featured'. Als laatste verkreeg Apple een patent op zijn Dock Insert.

Uitbreiding voor oorlogskas

Blogsite Patently Apple wijst erop dat dergelijke modelrechten zeer waardevol zijn voor Apple. Ze zouden bijvoorbeedl ingezet kunnen worden in de strijd tegen Samsung die met wisselend succes wordt uitgevochten over verschillende patenten en modellen.

Update: correcties uitgevoerd. In het Nederlands heet het ontwerp- of modelrechten en geen designpatenten.

0 Reactie(s) op: Apple registreert 10 nieuwe modeltekeningen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.