Apple opnieuw aangeklaagd wegens misleidende informatie over Siri

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 maart 2012 14:03

Nieuws

Apple is opnieuw aangeklaagd wegens het verstrekken van misleidende informatie over de spraakherkenningssoftware Siri. Een Amerikaanse gebruiker stelt dat Apple in advertenties en TV-commercials belooft dat Siri dingen kan, die de software in de praktijk niet kan waarmaken.

De aanklacht werd deze week ingediend in Los Angeles. Het is niet de eerste keer dat Apple wordt aangeklaagd over de manier waarop het bedrijf Siri adverteert. Een andere Amerikaanse gebruiker diende 13 maart in New York een vergelijkbare aanklacht in tegen Apple.

'Just by asking'

In de nieuwe aanklacht stelt de klant dat Apple in tv-commercials laat zien hoe gebruikers Siri gebruik om afspraken te maken, restaurants te vinden of gitaarakkoorden te leren. Apple zou met de zin 'just by asking' benadrukken hoe eenvoudig Siri deze taken kan uitvoeren.

De man stelt echter dat Siri helemaal niet zo eenvoudig te gebruiken is. Zo zou Siri moeite hebben de gebruiker goed te verstaan en de verkeerde antwoorden geven. Het beeld dat Apple in de commercials van Siri schetst zou dan ook aanzienlijk afwijken van de werkelijkheid. De gebruiker eist daarom niet alleen voor zichzelf, maar ook voor andere iPhone 4S-gebruikers een schadevergoeding.

[youtube]uSZSPKRF4YI[/youtube]

0 Reactie(s) op: Apple opnieuw aangeklaagd wegens misleidende informatie over Siri

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.