Apple opent portaal voor klachten over gekopieerde apps

Door: Wouter Hoeffnagel | 01 september 2012 13:34

Nieuws

Ontwikkelaars kunnen via een nieuw portaal een klacht indienen tegen andere apps in de App Store die inbreuk maken op hun intellectuele eigendom. Op deze manier wil Apple het kopiëren van apps tegengaan.

De klacht kan via een contactformulier op de portaal worden ingevuld, waarbij de app moet worden geïdentificeerd en de inbreuk duidelijk moet worden beschreven. Apple neemt via email contact op met de klagende ontwikkelaar. Daarnaast belooft het bedrijf de ontwikkelaar die klaagt in contact te brengen met de ontwikkelaar die inbreuk zou maken op intellectueel eigendom.

Actiever beleid tegen kopiëren

Het lijkt erop dat Apple zich actiever wil gaan inzetten tegen het kopiëren van apps uit de App Store. Ontwikkelaar Benjamin Mayo ontdekte gisteren dat Apple is begonnen met het weigeren van apps uit de App Store die inbreuk maken op intellectueel eigendom van andere ontwikkelaars. Met het portaal biedt Apple ontwikkelaars nu dus ook de kans zelf op te treden tegen gekopieerde apps.

Het kopiëren van apps is iets wat regelmatig voorkomt in Apple's App Store. Zo verscheen in januari een nagemaakte update voor de app Camera+. De update werd goedgekeurd door Apple en was dus gewoon in de App Store te downloaden. Daarnaast keurde Apple een nagemaakte Microsoft Word 2012-app goed voor de appwinkel.

Via 9to5Mac

0 Reactie(s) op: Apple opent portaal voor klachten over gekopieerde apps

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.