Apple ontslaat de manager achter Apple's eigen kaartenapp

Door: Wouter Hoeffnagel | 28 november 2012 12:28

iPad

Apple ontslaat de manager die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Apple's eigen kaartenapp. Het bedrijf probeert hiermee het vertrouwen terug te winnen van gebruikers die teleurgesteld zijn in de app waarmee Apple het bekende Google Maps verving.

Persbureau Bloomberg meldt op basis van anonieme bronnen dat Richard Williamson door Apple's Senior Vice President Eddy Cue de laan uit is gestuurd. De bronnen willen niet met naam genoemd worden, aangezien Apple de informatie nog niet officieel bekend heeft gemaakt. Het ontslag lijkt onderdeel te zijn van een project waarmee Cue Apple's Kaarten probeert te verbeteren.

Routebeschrijvingen verbeteren

Cue is volgens de bronnen in gesprek met TomTom voor het verbeteren van de kaartenapp. Hierbij zouden de bedrijven zich richten op het verbeteren van de navigatiemogelijkheden die de app biedt en de wijze waarop bekende plekken op de kaart worden weergegeven.

Apple speelt hiermee direct in op de kritiek die gebruikers hebben op de app. Gebruikers stellen onder andere te verdwalen door de slechte routebeschrijvingen die de app geeft. Ook klagen de gebruikers dat Kaarten geen routebeschrijving voor het openbaar vervoer. Zoekopdrachten voor bekende locaties zouden daarnaast onbetrouwbare resultaten opleveren.

Excuses van Cook

Het lag voor de hand dat Apple hard zou ingrijpen na het fiasco met de Kaarten-app. Het bedrijf maakte met de lancering van Kaarten in iOS 6 een flinke misstap. Deze misstap lijkt weliswaar de verkoopcijfers van Apple-producten niet direct te beïnvloeden, maar dwong Apple-CEO Tim Cook er wel toe excuses aan te bieden voor de kwaliteit van de app en gebruikers te adviseren voorlopig concurrerende kaarten-apps te gebruiken.

0 Reactie(s) op: Apple ontslaat de manager achter Apple's eigen kaartenapp

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.