Apple onthult 'teleurstellende' iPad 2 - UPDATE

Door: kristian-van-tuil | 03 maart 2011 11:36

Nieuws

Inhoudsopgave

  1. Inleiding
  2. pagina 2
  3. pagina 3
  4. pagina 4
  5. pagina 5
  6. pagina 6

Apple CEO Steve Jobs heeft woensdagavond de iPad 2 officieel gepresenteerd. De voor de introductie al veel besproken tablet kent weinig echte verassingen, maar had toch nog wat aardigheidjes in petto. Niet iedereen is direct enthousiast.

De nieuwe iPad heet officieel iPad 2, heeft een nieuwe snelle dualcore A5 processor, een tweetal camera's, is dunner en weegt een stuk minder dan de originele iPad. De tablet gaat hetzelfde kosten en komt zowel in een Wifi-only als 3G-versie beschikbaar. In de VS is de iPad vanaf 11 maart te koop, Nederland volgt op vrijdag 25 maart.

Lees ook:

iPad 2 vs. Android 3

10 Zinloze accessoires voor iPhone en iPad

9 Typische iPad-problemen

11 Alternatieve gebruiksdoelen van een iPad

Processor

De nieuwe processor van Apple is een stuk sneller dan de 1GHz A4-chip van de iPad 1 en iPhone 4. Niet alleen gaat het om een dualcore variant, ook zijn de grafische capaciteiten flink opgekrikt, waardoor de ARM-chip in grafische software en games volgens Jobs tot 9 keer beter kan presteren. Ondanks die verbeterde prestaties zal de accu tot 10 uur lang mee kunnen gaan, waarmee de batterijduur ten opzichte van het eerdere model onveranderd blijft.

0 Reactie(s) op: Apple onthult 'teleurstellende' iPad 2 - UPDATE

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.