Apple onthult iPad 3 met HD-scherm

Door: Elmar Rekers | 07 maart 2012 19:54

Nieuws

Apple heeft woensdag tijdens een persconferentie in San Francisco de derde generatie iPad aangekondigd. Deze iPad 3 krijgt een 9,7 inch Retina-beeldscherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels.

Zoals geruchten eerder al deden vermoeden heeft Apple zijn nieuwe iPad voorzien van een hoge resolutie Retina-beeldscherm. Met 2048 x 1536 pixels op het display heeft de tablet een miljoen pixels meer dan bijvoorbeeld een hdtv en is de resolutie vier keer hoger dan op de iPad 2. Naast een aanzienlijk scherper display claimt Apple-voorman Tim Cook dat de kleurenweergave op 'The new iPad' een stuk realistischer is.

De iPad draait op een dualcore A5X-processor en heeft een quadcore grafische chip tot zijn beschikking. Apple meent dat deze hardware snellere prestaties zal opleveren dat een Tegra 3-processor. De iPad is 9,4 millimeter dik en weeg 635 gram, iets zwaarder en dikker dus dan de iPad 2. Hoewel geruchten anders deden vermoeden beschikt de nieuwe iPad nog gewoon over de bekende home-knop.

iSight

De nieuwe iSight-camera in de iPad belooft dezelfde kwaliteit te leveren als de camera die in de iPhone 4S te vinden is. Het betreft hier een 5 megapixel sensor waarmee 1080p video-opnames geschoten kunnen worden. Ook beschikt deze over autofocus. Op het softwaretoetsenbord van de derde iPad is nu een dicteerfunctie te vinden waardoor het mogelijk wordt om tegen de tablet te praten in plaats van te typen. Momenteel worden echter alleen nog Engels, Frans, Duits en Japans herkend.

De opvolger van de iPad 2 ondersteunt verder het snelle LTE-netwerk (4G) dat in de Verenigde Staten al door een groot aantal providers wordt geleverd. Dit maakt op de nieuwe iPad 21 Mbps HSPA+-internet mogelijk. In Europa is deze snellere mobiele internetverbinding tot op heden nog niet breed uitgerold.

10 uur batterij

De batterijduur van de derde generatie iPad komt volgens Apple uit op 10 uur, 9 uur wanneer er gebruik wordt gemaakt van het 4G-netwerk. Het is volgens Apple ook mogelijk om de tablet straks als hotspot te gebruiken, mits de providers hier uiteraard toestemming voor geven.

De nieuwe iPad zal vanaf 23 maart in Nederland verkrijgbaar zijn in zowel zwart als wit. In de Verenigde Staten kan men vanaf 16 maart al met de tablet aan de slag. Het goedkoopste 16 GB WiFi-model krijgt een prijskaartje van 499 dollar. De duurste variant is de 64 GB WiFi+4G-tablet voor 829 dollar. Hiermee worden dezelfde prijzen gehanteerd als voor de iPad 2. Deze iPad 2 zal overigens een prijsverlaging krijgen van zo'n 100 dollar. Over Nederlandse prijzen van zijn tablets heeft Apple tot op heden nog geen uitsluitsel gegeven.

0 Reactie(s) op: Apple onthult iPad 3 met HD-scherm

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.