Apple nummer 3 in Amerikaanse pc-markt

Door: matthijs-van-den-broek | 11 juli 2013 09:30

Mac

Uit cijfers van IDC blijkt, dat Apple een nummer 3 positie inneemt op de Amerikaanse pc-markt. HP en Dell gaan Apple in de VS voor, Lenovo tekent voor de vierde plaats.

De krimpende pc-markt heeft een nieuw dieptepunt bereikt. Leveranciers blijven met eerder aangeschafte pc's zitten en daarom worden er minder nieuwe systemen verscheept vanuit de fabrieken.

De pc-markt krimpt voor het vijfde kwartaal op een rij. De beoogde opleving aan het begin van de zomer is uitgebleven. De verkooppunten zitten met een hoop systemen van vorige kwartalen opgescheept en zijn een stuk voorzichtiger geworden met de aanschaf van nieuwe pc’s.

Wat betreft de wereldwijde verkopen, heeft Lenovo HP voor het eerst van de troon gestoten. IDC verwacht dat de verkopen in de tweede helft van 2013 zullen stabiliseren.

Verenigde Staten

In de Verenigde Staten verloopt de daling minder dramatisch. De markt krimpt daar 1,9 procent en dat is volgens IDC te danken aan een lager volume in 2012 en de afzet van oude pc’s. Winkels hebben dus minder last van een oude voorraad. Ook is er een groter aanbod aan Windows 8-systemen in de VS en migreren meer consumenten en bedrijven van XP naar Windows 7, wat zorgt voor een boost.

Apple doet het redelijk in de VS met een derde positie, maar wel op grote afstand van de nummer 2 Dell en op nog veel grotere afstand van de nummer 1 HP. Kijken we naar de groeicijfers van Lenovo, dan zal het niet meer lang duren voordat het bedrijf ook in de VS de top 3 binnenkomt. Waarschijnlijk zal dat ten koste gaan van de top 3 positie van Apple.

0 Reactie(s) op: Apple nummer 3 in Amerikaanse pc-markt

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.