Apple noemt Android-tablets 'bizar'

Door: loek-essers | 19 januari 2011 15:15

Nieuws

Apple's coo Tim Cook heeft tijdens de presentatie van de jaarcijfers flink uitgehaald naar concurrerende tablets. Android-tablets zijn "bizar" en niemand wil Windows-tablets gebruiken.

Tim Cook, de coo van Apple die de zieke ceo Steve Jobs vervangt, ziet weinig concurrentie op de tabletmarkt. "Zoals je zelf weet is er niet veel te koop. In het algemeen zijn er op dit moment twee groepen. Diegenen die de op Windows gebaseerde besturingssystemen gebruiken die over het algemeen vrij groot, zwaar en duur zijn, ze hebben een erg slechte batterijduur, ze hebben een toetsenbord of stylus nodig als invoerapparaat. Om eerlijk te zijn wil niemand ze hebben", zei Cook volgens Mobile Entertainment.

Geen concurrentie

"Dan zijn er nog Android-tablets. De verscheidenheid aan apparaten die tegenwoordig de markt op komen, het besturingssysteem was niet eens echt gemaakt voor de tablet. Google heeft dit ook toegegeven, het is wat dat betreft niet alleen de visie van Apple. Dus je hebt uiteindelijk een formaat tablet die minder is dan wij redelijk achten. Je zit met een soort vergrote smartphone, wat in onze visie een bizar product is", vervolgde Cook.

Hij ziet dan ook geen echte concurrentie voor de iPad. Volgens Cook zal een "enorme hoeveelheid" mensen voor een iPad kiezen als ze een Android-tablet naast de tablet van Apple leggen.

Hoewel Android in origine inderdaad niet bedoeld is voor tablets maar voor smartphones ontwikkelt Google wel een versie van het besturingssysteem voor de tablet. Recent onthulde Google Honeycomb, een Android OS speciaal bedoeld voor tablets.

Honeycomb is waterdamp

Ook daar had Cook een weerwoord op. "Er komt nog niets de markt op, dus ik weet het niet. Ze geven geen specificaties over de prestaties, ze geven geen prijzen, ze geven geen timing. Op dit moment zijn ze waterdamp. We zullen ze beoordelen als ze uitkomen. Echter, wij zitten ook niet stil."

Apple verkocht in de drie maanden in aanloop naar kerst 7,33 miljoen iPads, dit leverde Apple een omzet op van 4,6 miljard dollar op. Volgens de analisten van IDC heeft Apple op dit moment 90 procent van de tabletmarkt in handen.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple noemt Android-tablets 'bizar'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.