Apple neemt claim dat Kaarten de krachtigste kaartenapp ter wereld terug

Door: Wouter Hoeffnagel | 30 september 2012 20:34

iPad

Apple zit flink met de commotie rondom de nieuwe kaartenapp in iOS 6 in zijn maag. Het bedrijf claimde tot voor kort op zijn websites dat Kaarten de mooiste en krachtigste kaartenapp ter wereld is. Hier stapt Apple nu vanaf.

Het bedrijf achter de iPhone en het iOS-besturingssysteem vertoonde voorheen de tekst "Kaarten is door Apple compleet opnieuw ontworpen en biedt nu stapsgewijze gesproken routebeschrijvingen, interactieve 3D-weergaven en de verbluffende Flyover-functie. Hiermee is deze app misschien wel meteen de mooiste en krachtigste locatieservice ter wereld" op zijn website.

Oneindig ver inzoomen

Het bedrijf heeft deze tekst gewijzigd in een nieuwe tekst die de claim niet bevat. Deze tekst luidt "Kaarten is volledig opnieuw ontworpen en laat je de wereld op een compleet nieuwe manier ontdekken. Door het gebruik van vectorkaarten worden grafische elementen ongelooflijk gedetailleerd weergegeven en kun je oneindig ver inzoomen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat".

Apple krijgt veel commentaar op de tegenvallende kwaliteiten van de kaarten in de nieuwe Kaartenapp. De kaartenapp is gebaseerd op kaarten en data van TomTom en vervangt de Google Maps-apps op het iOS-platform. TomTom liet eerder in een reactie weten dat de fout niet in de kaarten of data zit en dus bij Apple ligt. Tim Cook bood zijn excuses aan voor de tegenvallende prestaties van de app en adviseert iOS-gebruikers een concurrerende kaartenapp te gebruiken tot de problemen zijn opgelost.

0 Reactie(s) op: Apple neemt claim dat Kaarten de krachtigste kaartenapp ter wereld terug

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.