Apple moet Samsung details geven over schikking met HTC

Door: Wouter Hoeffnagel | 22 november 2012 12:33

Mac

Apple moet details over de afspraken die het bedrijf eerder deze maand maakte met HTC bekend maken aan Samsung. Het gaat om de overeenkomst over een vergoeding die HTC betaalt voor het gebruik van patenten van Apple.

The Verge meldt dat de rechtbank Apple dwingt de overeenkomst met HTC voor Samsung inzichtelijk te maken. Samsung had de rechtbank hier eerder deze maand om gevraagd, aangezien het bedrijf van mening is dat het net als HTC licenties mag afsluiten op Apple's patenten. Samsung stelt dat de informatie daarnaast effect kan hebben op mogelijk verkoopverboden op zijn producten.

Inzicht in de overeenkomst

Het feit dat Samsung inzicht krijgt in de overeenkomst wil overigens niet zeggen dat wij deze informatie ook te zien krijgen. Het lijkt erop dat alleen de advocaten van Samsung de documenten mogen inkijken.

Apple en HTC spraken deze maand na een lange juridische strijd af dat HTC de komende 10 jaar licenties kan afnemen van Apple. Beide bedrijven hielden hun kaken echter stijf op elkaar over de hoogte van de licentiegelden die HTC hiervoor moet betalen. Samsung liet overigens direct na het tot stand komen van de schikking al weten geen interesse te hebben in een vergelijkbare overeenkomst met Apple.

0 Reactie(s) op: Apple moet Samsung details geven over schikking met HTC

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.