Apple maakt gebaar na 'valse' 4G-claims iPad

Door: andreas-udo-de-haes | 28 maart 2012 10:02

Nieuws

Australiërs die zich misleid voelen dat de nieuwe iPad geen 4G in het land ondersteunt, kunnen het apparaat terugbrengen. Maar waarschuwingsstickers daar wil Apple niet aan.

Apple is bereid in Australië nieuwe iPads terug te nemen, omdat de tablet geen 4G-netwerken in het land ondersteunt. Het apparaat is wel in de markt is gezet met 'WiFi + 4G'. Kopers die zich misleid voelen door de ronkende marketing krijgen hun geld terug, belooft Apple's advocaat in de rechtszaal. Dat meldt ABC.

Alleen 4G in VS en Canada

Apple tracht een rechtszaak van de Australische consumentenautoriteit in de kiem te smoren. Die heeft het techconcern voor de rechter gesleept wegens misleidende reclame voor 4G, terwijl de nieuwe iPad de 4G-netwerken in Australië helemaal kan gebruiken. Apple weet dit.

De opvolger van de iPad 2 kan namelijk alleen met 4G-netwerken overweg in de 700 en 2100 MHz-band. Australische 4G werkt op 1800 MHz, wat de 4G-chips in de nieuwe iPad niet ondersteunen. Vooralsnog werkt 4G op de iPad alleen bij enkele operators in de Verenigde Staten en Canada.

Geen sticker

Apple ontkent dat het consumenten heeft misleid, omdat het nooit expliciet heeft geclaimd dat de iPad zou werken op Australische 4G-netwerken. Toch zal het Amerikaanse bedrijf zijn reclamemateriaal aanpassen. Apple gaat daarbij echter niet zover als de aanklager eist. Een duidelijke sticker op iedere iPad met 'niet compatibel met Australische 4G-netwerken', zoals de consumentenwaakhond eist, vindt Apple overbodig en bewerkelijk.

Telstra, de grootste operator down under, vermijdt zelf de termen 4G en LTE in relatie met de nieuwe iPad, maar is over zijn 'next G' netwerk, ook niet bepaald duidelijk, want dat slaat op 3G. In Nederland heeft bijvoorbeeld operator Vodafone het in zijn communicatie en op zijn website consequent over 'de nieuwe iPad met WiFi en 3G'.

0 Reactie(s) op: Apple maakt gebaar na 'valse' 4G-claims iPad

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.