Apple laat eerste iPad vallen

Door: Jasper Bakker | 12 juni 2012 13:59

Nieuws

De volgende versie van iOS draait niet op de eerste generatie van de iPad. De qua hardware zwakkere iPhone 3G S mag van Apple wel mee naar iOS 6.

Het gisteravond aangekondigde iOS 6 is nu in bèta beschikbaar en moet deze herfst echt af zijn. Het nieuwe besturingssysteem brengt een reeks functies, waaronder een verbeterde spraakassistent Siri die ook draait op de nieuwe iPad (ook wel 'iPad 3' genoemd). Dergelijke zware functies zijn niet te verwachten op oudere apparaten, zoals de iPad 2, de iPhone 4 en de 3G S.

Versus Android

Op de iPhone 3G S kan iOS 6 dus wel worden geïnstalleerd, in tegenstelling tot de iPad 1 die net nog geen tweeënhalf jaar oud is. De eerste generatie van Apple's goedverkopende tablet is in januari 2010 onthuld en door de leverancier verkocht tot aan de introductie van de iPad 2. Die tablet is in maart vorig jaar uitgekomen, en doet nu naast de nieuwe iPad dienst als instapmodel.

Het oudere iPhone-model 3G S wordt nog actief gevoerd door Apple, die daarmee de concurrentie van goedkopere Android-smartphones bestrijdt. De eerste iPad is met zijn 1 GHz Apple A4-processor krachtiger dan de 3G S, die nog een oudere ARM-processor van Samsung heeft. Terwijl Apple op smartphonegebied concurrentie heeft van Android, loopt het op tabletgebied nog altijd flink voor.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple laat eerste iPad vallen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.