Apple krijgt toch geen inzage in Android-roadmap

Door: andreas-udo-de-haes | 21 maart 2012 11:13

Nieuws

Apple heeft toch niet het recht om documenten over de ontwikkeling van Android én details over de overname van Motorola door Google door te spitten, beslist de Amerikaanse rechter.

Een strategische tegenslag voor Apple in de strijd tegen Motorola en Google. De rechter is teruggekomen op het besluit om Apple inzage te geven in bedrijfsvertrouwelijke documenten van Google. Apple eiste dat Motorola informatie aanleverde over de ontwikkeling van het mobiele besturingssysteem Android en de overname van Motorola door Google.

Vissen naar bedrijfsgeheimen

Dat verzoek werd in eerste instantie toegekend, maar Motorola tekende protest aan tegen deze 'sleepnetexpeditie' van Apple. Bovendien zou het Google onmogelijk tot vrijgave van deze informatie kunnen dwingen, omdat die geen partij is in de rechtszaak.

De rechter gaat hierin mee: “Het verzoek [van Apple] is vaag en veel te breed en Motorola's bezwaren zijn overtuigend", oordeelt rechter Richard Posner. Apple moet zijn verzoek versmallen en specificeren wil het nog een kans maken op inzage, meldt Bloomberg.

Overname nog niet rond

Ondertussen brengt de geplande overname van Motorola door Google nieuwe dynamiek in de onderhandelingen tussen Apple en Motorola. Het doel van Google, en de belangrijkste drijfveer achter de overname, is met Moto's enorme patentportfolio een kruislicentiedeal sluiten die het gehele Android-ecosysteem afdekt.

Overigens is de acquisitie van Motorola nog niet door alle mededingingsautoriteiten goedgekeurd. Het wachten is nog op Israël en China. De VS en Europa zijn akkoord, al zijn er 'ernstige zorgen' dat Google standaardessentiële patenten misbruikt om rivalen als Apple en Microsoft van de mobiele markt te weren.

0 Reactie(s) op: Apple krijgt toch geen inzage in Android-roadmap

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.