Apple: 'Krassen iPhone 5 normaal'

Door: tonie-van-ringelestijn | 26 september 2012 11:26

Mac

Dat de iPhone 5 snel bekrast lijkt te raken is normaal, stelt Apples marketingdirecteur Phil Schiller. Ook komen er redelijk wat klachten over de wifi-ontvangst op het nieuwe toestel.

Bezitters van de nieuwe iPhone 5 klagen er over dat de zij- en achterkant van het toestel makkelijker krast dan de iPhone 4S. Na nog maar een paar dagen gebruik, constateren diverse iPhone-eigenaren al krasjes op de behuizing van de iPhone 5. Volgens Apples marketingdirecteur Phil Schiller is er niets aan de hand.

In een e-mail aan een klagende klant schrijft hij dat het normaal is dat het aluminium van de telefoon bekrast raakt. Op basis van de headers lijkt het bericht echt van Schiller te komen. Hij gaat niet in op een vraag of Apple de krasproblemen wil oplossen.

Diverse sites voerden al krastests uit met de iPhone 5. Volgens iFixit brengen schurende sleutels meer schade aan de iPhone 5 toe dan voorganger 4S. Het fenomeen staat al bekend onder de naam 'scruff gate'.

Wifi-klachten en lichtlekken

Er komen meer klachten over de iPhone 5 binnen. Zo klagen iPhone 5-bezitters over de wifi-ontvangst. De wifi-verbinding zou instabiel en traag zijn bij een deel van de gebruikers. Dit zou met software te verhelpen zijn. Het toestel maakt soms ook geen verbinding met een netwerk, wat een hardwareprobleem kan zijn.

Ook heeft het toestel soms last van lichtlekken: er schijnt licht van het scherm naar buiten via de zijkanten. Maar dat is alleen te zien in zeer donkere omstandigheden.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple: 'Krassen iPhone 5 normaal'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.