Apple koopt tv-app Matcha

Door: matthijs-van-den-broek | 14 augustus 2013 15:04

Mac

Apple heeft gisteren bevestigd de tv-app Matcha te hebben aangekocht voor tussen de 1 en anderhalf miljoen dollar. Bronnen meldden aan technologiesite VentureBeat dat het bedrag "veel en veel" hoger zou liggen.

Matcha.tv was een iOS app die een duidelijk overzicht gaf van content die beschikbaar was op kabel tv, streaming video services als Netflix en Hulu en digitale videowinkels als iTunes. Ook kon je met de app zelf een overzicht maken van wat je wilde zien, aanbevelingen krijgen en via social networks zien waar je vrienden naar kijken.

In mei dit jaar ging de service op zwart, er werd weinig tekst en uitleg gegeven anders dan dat het bedrijf "een andere richting" in zou slaan. Mogelijk was Apple toen al in beeld als koper. Apple heeft wel gereageerd op de aankoop, maar zeer algemeen. Tegen VentureBeat zei het bedrijf dat het regelmatig kleinere technologiebedrijven koopt, maar dat het geen uitspraken doet over het hoe/wat en waarom.

Apple is van plan een revolutie te ontketenen in de tv-industrie, maar is vooralsnog heel stil over de plannen. Wat we tot nu toe te zien hebben gekregen (Apple TV) is nog niet wereldschokkend, mogelijk dat de aankoop van Matcha.tv past in de wereldbestormende plannen die ze heus hebben in Cupertino.

0 Reactie(s) op: Apple koopt tv-app Matcha

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.