Apple koopt indoor navigatiespecialist WiFiSLAM

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 maart 2013 11:02

iPad

Apple is overgegaan tot de aanschaf van een navigatiebedrijf. Het gaat niet om het Nederlandse TomTom, maar om het Amerikaanse WiFiSLAM. Apple zou 20 miljoen dollar voor de navigatiespecialist hebben betaald.

The Wall Street Journal schrijft op zijn ‘Digits’-blog dat Apple de overname van WiFiSLAM bevestigt. WiFiSLAM is een bedrijf dat is gespecialiseerd in indoor mapping. Dit betekent dat de app niet alleen helpt te navigeren door steden, maar ook binnen gebouwen. WiFiSLAM kan gebruikers dus helpen de snelste route naar de juiste locatie binnen bijvoorbeeld een groot kantoorpand of winkelcentrum vertellen.

Driehoeksmetingen van WiFi-signalen

WiFiSLAM maakt geen gebruik van GPS, maar voert driehoeksmetingen uit met behulp van WiFi-signalen. De app kan hierdoor je positie tot op 2,5 meter nauwkeurig bepalen. Dit is aanzienlijk nauwkeurige dan GPS, dat je locatie tot op ongeveer 10 meter kan bepalen.

Apple bevestigt de overname dus tegenover The Wall Street Journal. Zowel de website als het blog van WiFiSLAM zijn inmiddels offline, wat de overname eveneens lijkt te bevestigen. De apps van het bedrijf waren ook voor het Android-platform beschikbaar via Google Play. Deze apps zijn eveneens offline gehaald.

Presentatie van de mogelijkheden

Joseph Huang van WiFiSlAM presenteerde op de GeoMeetup van 23 augustus 2012 de indoor navigatiemodelijkheden van WiFISLAM. De video is opgenomen en beschikbaar gesteld door Ragi Burhum.

[youtube]OGdvjvla1Tc[/youtube]

0 Reactie(s) op: Apple koopt indoor navigatiespecialist WiFiSLAM

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.