Apple klaagt ook Motorola aan om tabletdesign

Door: loek-essers | 10 augustus 2011 15:24

iPad

Naast Samsung neemt Apple ook Motorola op de korrel. Uit de Europese patentaanklacht blijkt dat ook de Xoom te veel op de iPad zou lijken.

Dat blijkt uit graafwerk van FOSS patents, een blog dat helemaal gericht is op patenten en de rechtszaken daaromheen. Diep in de aanklacht die Apple tegen Samsung's Galaxy Tab 10.1 is gericht, en die zorgde voor een Europees importverbod van die tablet, staat te lezen dat er ook een aanklacht is ingediend tegen Motorola's Xoom.

Geen direct verbod

Ook de Xoom tablet zou teveel lijken op de iPad. Dus Motorola heeft ook het design afgekeken van Apple, redeneert de iPad-maker. Wat opvalt is dat er bij de klacht tegen Motorola niet gevraagd wordt om een direct importverbod.

Dat werd bij de Tab wel gedaan via een ex parte verzoek, een manier om eenzijdig en snel een verbod af te dwingen bij de rechter. Volgens de Nederlandse advocaat van Samsung geldt dat importverbod maar een paar weken. Verder juridisch gesteggel zal moeten uitwijzen of er een definitief verbod komt op de import van de Galaxy Tab 10.1. FOSS patents speculeert dat Apple waarschijnlijk wel een importverbod wil voor de Xoom, maar dan het liefst een definitief verbod.

Apple vs. Motorola

De Duitse rechter verbood ook het de Duitse tabletmaker JAY tech om zijn tablet op de markt te brengen. Welk besturingssysteem JAY tech van plan was te gebruiken is niet bekend, maar Android ligt het meest voor de hand.

FOSS patents wijst er verder op dat Apple en Motorola ook al tijden met elkaar in een patentgevecht zijn gewikkeld. Ze spannen over en weer rechtszaken aan over meer dan 40 Amerikaanse patenten.

Op dit moment loopt een Nederlands kort geding dat Apple aanspande tegen Samsung, morgen volgt een tweede zaak. Webwereld volgt de ontwikkelingen live vanuit de rechtszaal.

De Duitse aanklacht

10-08-04 Apple Motion for EU-Wide Prel Inj Galaxy Tab 10.1

Een schema waarmee FOSS patents tracht de patentoorlog wat te verduidelijken.

Apple vs Android 10.12.02

0 Reactie(s) op: Apple klaagt ook Motorola aan om tabletdesign

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.