Apple kan alle data in iCloud bekijken en screenen

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 april 2012 20:03

Nieuws

Apple is in staat alle data die iCloud is opgeslagen te decrypten en bekijken. Het bedrijf blijkt in de algemene voorwaarden van iCloud een clausule te hebben opgenomen waarin het stelt te allen tijde content kan screenen, verplaatsen, weigeren, aanpassen of verwijderen als de content 'verwerpelijk' wordt geacht.

Dit komt naar voren in een analyse van Ars Technica, die met een aantal experts in gesprek is gegaan over het onderwerp. Beveiligingsonderzoeker en expert op het gebied van forensische data analyse Jonathan Zdziarski wijst op de clausules in de algemene voorwaarden van iCloud.

Authoriteiten

In de algemene voorwaarden stelt Apple niet alleen het recht te hebben content te scannen, maar ook om informatie door te spelen als dit door volgens de wet verplicht is. Dit wil dus zeggen dat Apple data door kan spelen aan de autoriteiten, als deze hiervoor een verzoek voor indienen.

De mogelijkheden die Apple heeft zijn volgens Rich Mogull, CEO van onderzoeksbureau Securosis, eenvoudig te verklaren. Data die in iCloud wordt opgeslagen is te allen tijde zichtbaar, ook via een webbrowser. Gebruikers stellen hierbij geen eigen encryptiesleutel in en hoeven de data dus niet handmatig de decrypten. Dit wil dus zeggen dat Apple deze sleutel instelt om de data te kunnen ver- en ontsleutelen, waardoor het bedrijf altijd toegang heeft tot de data.

Andere clouddiensten

Mogull stelt dat niet alleen Apple, maar ook andere grote leveranciers van clouddiensten deze werkwijze hanteren.

Dropbox en Box.net zouden voorbeelden zijn van websites die op vergelijkbare wijze werken.

0 Reactie(s) op: Apple kan alle data in iCloud bekijken en screenen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.