Apple is 100 miljard groter dan Microsoft

Door: jalmar-westerhoff | 15 februari 2011 15:08

Nieuws

Vandaag is bekend gemaakt dat Apple een totale 'market cap' van 330 miljard dollar bezit. De market cap kan gezien worden als de totale waarde van een bedrijf. Apple is hiermee groter dan Microsoft en dat terwijl het bedrijf pas in maart vorig jaar inliep op haar tegenstander.

Als je alle uitstaande aandelen van Apple vermenigvuldigd met de huidige beurskoers, kom je dus tot een totaalbedrag van 330 miljard dollar. Voor deze prijs is het bedrijf in theorie 'te koop'. Microsoft sloot vandaag af met 228 miljard en loopt nu dus ruim 100 miljard achter.

Het is moeilijk voor te stellen dat Apple pas in maart vorig jaar Microsoft inhaalde. Op dit moment is Apple echt aanzienlijk groter. Apple is nu de meest waardevolle technologische onderneming die er bestaat. Om het geheel in perspectief te plaatsen: HP heeft een totale 'market cap van 105 miljard. Apple is praktisch een HP meer waard dan welke technologische onderneming dan ook.

In de laatste 9 maanden is Apple ongeveer 100 miljard meer in waarde toegenomen! Dat is erg veel. Hoewel Microsoft in maart al werd gepasseerd, was de omzet en winst van Apple nog altijd minder. Deze werd afgelopen oktober voor het eerst sinds twee decennia weer ingehaald.

Apple is nu nog zo'n 90 miljard dollar verwijderd het meest waardevolle publieke bedrijf in de wereld te worden. Exxon's market cap staat momenteel op 422 miljard dollar en is mogelijk Apple's nieuwe slachtoffer.

0 Reactie(s) op: Apple is 100 miljard groter dan Microsoft

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.