Apple huurt nieuwe kantoorruimtes in Sunnyvale

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 januari 2012 12:20

Mac

Apple heeft een contract gesloten voor de huur van een groot onderzoekscentrum en verschillende kantoorruimtes in Sunnyvale. Het bedrijf zou meerdere panden in Sunnyvale hebben gehuurd en een aantal andere locaties op het oog hebben.

Dit schrijft Mercury News. Het is nog onduidelijk of Apple van plan is bestaande werknemers te verplaatsen naar de nieuwe locaties of dat het bedrijf de locaties in Sunnyvale wil inzetten als kantoorruimte voor nieuw aangetrokken werknemers. Apple zou in ieder geval een complex van vier kantoorgebouwen hebben gehuurd. De gebouwen liggen op ongeveer elf kilometer van Apple's hoofdkantoor in Cupertino. Apple zou vanaf het einde van het eerste kwartaal van 2012 deze faciliteiten in gebruik willen nemen.

Daarnaast zou Apple zijn begonnen aan het doorvoeren van verbeteringen aan het interieur van twee andere gebouwen in Cupertino. Ook deze twee gebouwen zijn door Apple gehuurd. Apple zou ook bijna 20.000 vierkante meter van het 'Sunnyvale Research Center' (PDF) hebben gehuurd. Dit stellen makelaars van Colliers International, het bedrijf dat de marketing van het Sunnyvale Research Center verzorgd.

Het Sunnyvale Research Center

De zes kantoorruimtes en het research centrum zijn waarschijnlijk niet de enige locaties die Apple in Sunnyvale gaat huren. Apple zou op dit moment op zoek zijn naar extra locaties die uitbreiding in de toekomst mogelijk maken. Apple zou in totaal tussen de 65.000 en 75.000 vierkante meter kantoorruimte willen huren in de stad.

Apple is overigens niet het enige technologiebedrijf dat in Sunnyvale actief is. Onder andere Advanced Micro Devices, NetApp, Yahoo, Juniper Networks en Maxim Integrated Products hebben hun hoofdkantoor in de stad.

Al enige tijd werkt Apple aan een nieuwe campus in Cupertino in de vorm van een 'ruimteschip'. Dit kantoor kan naar verwachting pas in 2015 in gebruik worden genomen. De nieuwe campus in Cupertino staat dan ook los van de nieuwe locaties van Apple in Sunnyvale.

0 Reactie(s) op: Apple huurt nieuwe kantoorruimtes in Sunnyvale

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.