Apple haalt 52% van alle winst in smartphonemarkt binnen

Door: Wouter Hoeffnagel | 04 november 2011 18:30

iPad

Al langer is bekend dat Apple flink winst maakt op haar producten. Uit nieuwe cijfers blijkt wat voor effect dit heeft. Apple blijkt vorig jaar maar liefst 52 procent van alle winst die in de wereldwijde smartphonemarkt is behaald verdiend te hebben. Dit terwijl de iPhone 4S slechts 4,2 procent van de markt in handen heeft.

Dit blijkt uit een mededeling van analist T. Michael Walkley van Canaccord Genuity aan investeerders. Apple heeft hiermee vijf procent extra van de winst in de markt binnen weten te slepen. IHS Suppli rekende uit dat Apple de iPhone 4S 16GB voor 196 dollar of 143 euro produceert. Het apparaat wordt in Nederland echter voor 503,63 euro exclusief BTW los verkocht. Dit betekent dat Apple met verkocht iPhone 4S maar liefst 360,63 euro winst maakt. Hier gaat de marge van de reseller en transportkosten van het apparaat nog vanaf.

Aangezien concurrenten, die bijvoorbeeld Android-toestellen produceren, hun apparaten voor een aanzienlijk lagere prijs op de markt brengen zijn de winstmarges van deze bedrijven lager.

Apple heeft overigens niet altijd aan kop gestaan wat betreft winst. Canaccord stelde in 2007 nog dat Nokia 67 procent van alle winst uit de smartphonemarkt binnensleepte. Apple haalde slechts 4 procent van de winst binnen. De rollen zijn nu omgekeerd, aangezien Nokia op dit moment ongeveer 4 procent van alle winst heeft ontvangen.

Via: Forbes

0 Reactie(s) op: Apple haalt 52% van alle winst in smartphonemarkt binnen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.