Apple gebruikt geen Samsung-batterijen meer in de iPad en MacBook's

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 november 2012 19:45

iPad

Apple wil geen batterijen van Samsung meer gebruiken en stapt voor zowel de iPad als alle varianten van de MacBook over op een andere leverancier. Het lijkt er dan ook op dat Apple opnieuw meer afstand neemt van zijn rivaal en tevens leverancier Samsung.

TechCrunch meldt dat Apple zijn apparaten nu voorziet van batterijen van de Chinese bedrijven Amperex Technology Limited en Tianjin Lishen Battery. De timing van de overstap is opvallend, aangezien Apple's CEO Tim Cook onlangs tijdens een conference call zei dat Samsung een belangrijke leverancier van componenten is en zal blijven.

Ruzie

Het is niet de eerste keer dat Apple componenten die voorheen door Samsung werden geproduceerd onderbrengt bij een andere leverancier. Zo levert Samsung de schermen van de 9,7 inch iPad, maar heeft Apple voor de iPad mini gekozen voor schermen van LG. Dit heeft vermoedelijk te maken met een langlopende ruzie tussen Apple en Samsung over het gebruik van allerlei patenten.

Beide partijen claimen beschuldigen elkaar van het schenden van patenten met zowel hun smartphones als tablets. Apple behaalde onlangs een overwinning op Samsung, waarna Samsung een schadevergoeding van 800.000 euro moest betalen aan Apple. Samsung wist de Britse rechter op zijn beurt overtuigen Apple zowel in kranten als op zijn eigen website te laten melden dat Samsung met de Galaxy Tab de iPad niet heeft gekopieerd.

Schop na

Apple was hier uiteraard niet gelukkig mee en gaf Samsung een schop na door in de advertentie te wijzen op uitspraken in het buitenland waarin Samsung wel schuldig was bevonden aan het kopiëren van de iPad. Apple joeg hiermee de Britse rechtbank tegen zich in het harnas, waarna het bedrijf een nieuwe advertentie moest plaatsen.

0 Reactie(s) op: Apple gebruikt geen Samsung-batterijen meer in de iPad en MacBook's

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.