Apple: Er bestaan geen prijsafspraken over e-boeken met uitgevers

Door: Wouter Hoeffnagel | 13 april 2012 20:08

iPad

Apple ontkent prijsafspraken te hebben gemaakt met uitgevers voor e-boeken. Uitgevers bepalen zelf de prijs die zij voor hun digitale boeken vragen. Apple heeft hier geen enkele invloed op.

Dit zegt Apple in een verklaring aan onze Amerikaanse zusterwebsite Macworld.com. Het Amerikaanse openbaar ministerie stelt dat Apple en een aantal uitgevers hebben samengespannen, om de e-book industrie te dwingen af te stappen van het model waarbij online boekverkopers de prijs van boeken bepalen. Het voordeel van een dergelijk model is dat boekverkopers korting kunnen geven op boeken.

Geen kortingen meer

Apple en de uitgevers Penguin en MacMillan zouden een verkoopmodel willen hanteren waarbij de uitgevers de prijs van de digitale boeken bepalen. De boekverkopers verliezen hierbij hun macht en kunnen niet langer afwijken van deze prijs. Kortingen zijn in dit model dus onmogelijk.

Naast Apple heeft ook de uitgever MacMillan heeft een reactie gegeven op de beschuldiging. John Sargey, CEO van MacMillan, stelt dat de uitgever geen prijsafspraken heeft gemaakt met Apple. De uitgever zegt de overstap naar het nieuwe verkoopmodel te hebben gemaakt om een open en competitieve markt te stimuleren.

0 Reactie(s) op: Apple: Er bestaan geen prijsafspraken over e-boeken met uitgevers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.