Apple en gamefabrikant Ravensburger sluiten een schikking over 'Memory'

Door: Wouter Hoeffnagel | 29 januari 2012 12:19

Nieuws

Apple en spelletjesfabrikant Ravensburger hebben in Duitsland een schikking getroffen over de merknaam 'Memory'. Met de schikking proberen de twee bedrijven het geschil buiten de rechtszaak op te lossen.

Dit schrijft Neue Presse. Ravensburger heeft de rechten op de merknaam 'Memory' in zijn bezit. Het bedrijf eiste daarom van Apple dat het alle games uit de App Store verwijderde die het woord 'Memory' in hun naam gebruikte. Ravensburger diende in november 2011 een officiële klacht in tegen Apple bij de rechtsbank in München.

Details over de schikking die Apple en Ravensburger hebben getroffen zijn niet bekend. Wel is duidelijk dat de Duitse rechter zich volgende week over het schikkingsvoorstel gaat buiten.

De Duitse rechter ziet Apple's App Store als een online winkel in plaats van een handelsplatform. Apple zou daarom verantwoordelijk zijn voor de inhoud van de App Store en eventuele inbreuken die apps maken. Door een schikking te treffen met Ravensburger voorkomt Apple dat de rechter in de rechtszaak een inhoudelijke uitspraak doet.

0 Reactie(s) op: Apple en gamefabrikant Ravensburger sluiten een schikking over 'Memory'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.