Apple eist verbod Samsung Galaxy S III

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 juni 2012 17:04

Nieuws

Apple wil de Amerikaanse introductie van Samsung's nieuwste vlaggenschip blokkeren. Het toestel schendt onder meer een Siri-patent, stelt Cupertino. Samsung verzet zich fel tegen het dreigende verbod.

Apple heeft de Amerikaanse rechter gevraagd de verkoop van de Samsung Galaxy S III te verbieden. De Galaxy S III zou inbreuk maken op twee patenten van Apple, waarbij Apple onder andere wijst naar de spraakherkenningssoftware S Voice.

Dit blijkt uit de aanklacht die Apple bij de rechter in Californië heeft ingediend. Apple stelt dat de Galaxy S III met de spraakherkenningssoftware S Voice inbreuk maakt op een patent dat betrekking heeft tot de spraakherkennigssoftware Siri. Siri is momenteel alleen op de iPhone 4S beschikbaar.

Data tapping

Daarnaast stelt Apple dat de Samsung Galaxy S III inbreuk maakt op een patent over 'data tapping'. Data tapping is een functionaliteit die het mogelijk maakt op een telefoonnummer te klikken, waarna de gebruiker wordt doorverwezen naar de Telefoon-app. De telefoonnummers kunnen bijvoorbeeld op een webpagina of in een SMS-bericht worden weergegeven. Met dit patent heeft Apple al een overwinning geboekt tegen HTC bij handelsautoriteit ITC.

Apple en Samsung zijn al lange tijd in een juridische strijd verwikkeld. Onlangs dwong de Amerikaanse rechter de twee bedrijven om de tafel te gaan zitten om tot een schikking te komen. Deze gesprekken zijn echter op niets uitgelopen.

Samsung: introductie gaat door

Samsung laat tegenover Bloomberg weten zich 'fel te verzetten' tegen Apple's nieuwste claims. Het Koreaanse bedrijf zet alles op alles om de Galaxy S III op 21 juni in de VS op de markt te zetten.

Bron: Macworld.nl

0 Reactie(s) op: Apple eist verbod Samsung Galaxy S III

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.