Apple eist verbod op 8 Samsung smartphones

Door: henk-jan-buist | 28 augustus 2012 09:44

Mac

Na de uitspraak in de zaak Apple-Samsung wil de iPhone-fabrikant acht toestellen van Samsung, waaronder de Galaxy S II, van de Amerikaanse markt weren. Samsung verzet zich tegen het verbod.

Met de overwinning op rivaal Samsung in de hand wil Apple acht smartphones van de Amerikaanse markt weren. De hoorzitting om het verkoopverbod te bepalen, dient op 20 september. De iPhone-fabrikant wil dat de Galaxy S en Galaxy S II (en varianten daarvan) van de Amerikaanse markt worden geweerd.

Schril contrast met Nederland

Als op 20 september rechter Lucy Koh een verkoopverbod oplegt, kan Samsung vragen dit verbod op te schorten terwijl het hoger beroep dient. De Zuid-Koreaanse fabrikant heeft al aangekondigd in hoger beroep te gaan. Verder zal de Galaxy-producent de rechtbank vragen het juryoordeel naast zich neer te leggen.

Volgens Samsung is het oordeel van de jury teleurstellend. "Deze uitkomst staat in schril contrast met dat van rechtbanken in andere landen als Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Zuid-Korea die in het verleden hebben geoordeeld dat we Apple's ontwerp niet hebben gekopieerd", staat te lezen in een memo van Samsung.

Minachting van het Hof

In de rechtszaak draaide het om in totaal 28 toestellen, waaronder de oer-Android Nexus S. Apple vraagt overigens niet om een verbod op deze smartphone, die al stamt uit begin 2011. De Galaxy S III valt niet onder deze zaak. Apple behaalde al een overwinning bij de ITC in juli om dat toestel te blokkeren. Na een software-update is deze weer verkrijgbaar, maar de rechtszaak loopt door.

Apple kan met de overwinning van vorige week een nieuwe, korte procedure starten om de Galaxy S III te verbieden. In zo'n procedure stelt Apple dat Samsung het oordeel van de rechtbank in de wind slaat met het soortgelijke toestel. Als de rechtbank stelt dat Samsung in minachting van het Hof staat, kan de Galaxy S III op die manier snel worden geblokkeerd.

Samsung eist schadevergoeding

Overigens is, terwijl de zaak liep, de Galaxy Tab 10.1 in de Verenigde Staten verboden. Maar de jury vond dat de Galaxy Tab geen inbreuk maakt op het ontwerp van de iPad. Samsung eist daarom nu dat de Tab weer verkocht mag worden én een schadevergoeding voor de periode dat de tablet niet verkrijgbaar was.

Bron: Webwereld.nl

0 Reactie(s) op: Apple eist verbod op 8 Samsung smartphones

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.