Apple buigt voor EU, verlengt garantie tot twee jaar

Door: Elmar Rekers | 02 april 2012 09:51

Nieuws

Europeanen krijgen voortaan minimaal twee jaar garantie op de producten van Apple. Dat kondigt de iPhone-maker op zijn website aan. Hiermee buigt Apple voor de richtlijnen die door de EU zijn opgesteld.

Op de meeste producten die bij Apple zelf worden gekocht, zat tot voor kort slechts een jaar fabrieksgarantie. Een Italiaanse rechter oordeelde onlangs dat dit in strijd was met de regelgeving binnen de EU, waarna Apple zijn garantievoorwaarden heeft aangepast.

Het betreffen hier alle producten die consumenten binnen de Europese Unie direct van Apple afnemen. Apple-producten die bij andere winkeliers worden aangeschaft zullen gewoon nog één jaar fabrieksgarantie krijgen.

AppleCare Protection Plan

Apple moet een boete van 900.000 euro betalen omdat het bedrijf "misleidend heeft gehandeld" rondom de garantievoorwaarden. Zo werd er op de website en in de winkels geen melding gemaakt van de wettelijke rechten van de consument. In plaats daarvan werd klanten het zogenoemde AppleCare Protection Plan verkocht, waarin een deel van de wettelijke garantie door Apple werd opgenomen.

0 Reactie(s) op: Apple buigt voor EU, verlengt garantie tot twee jaar

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.