Apple ‘brickt’ iPhones van app-makers

Door: Jasper Bakker | 14 maart 2011 11:46

Nieuws

De developer-versie van iOS 4.3 is dit weekend plots ongeldig geworden. iPhones en iPads van app-developers zijn ‘gebricked’ en moeten hersteld worden.

De overlast van het plots op slot gaan van iPhones en iPads is vergroot doordat veel developers aanwezig zijn op het SXSW-festival (South by South West) in Austin (Texas). Dat is van origine een muziek- en filmfestival, maar heeft ook een apart deel voor en over interactieve media. Videogames, apps en ander digitaal werk wordt daar van 11 tot en met 15 maart belicht.

Begin maart

iOS 4.3 is officieel onthuld bij de lancering van de iPad 2, op 2 maart. De dag erna heeft Apple de ‘GM seed’ (Gold Master) ter beschikking gesteld aan developers. Die update is kennelijk niet geïnstalleerd door veel gebruikers van de iOS-proefversie voor ontwikkelaars. Veel developers en tweakers zijn toch overvallen door het op slot gaan van hun iOS-apparaten.

Voor het herstellen van de ‘gebrickte’ iPhones en iPads is het nodig om iOS 4.3 opnieuw te installeren. Dat kan alleen via Apple’s muziekprogramma iTunes dat ook de beheertool is voor iPhones, iPads en iPods. iTunes moet dan de officieel vrijgegeven uitvoering van 4.3 downloaden en een complete restore-operatie uitvoeren op het toestel, inclusief backup van alle apps en muziek erop.

0 Reactie(s) op: Apple ‘brickt’ iPhones van app-makers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.