Apple blijft Samsung ruim voor op de tabletmarkt

Door: rene-schoemaker | 04 maart 2014 12:55

iPad

Samsung maakt ongeveer een kwart van alle Android-tablets die nu 62% van de tabletmarkt beslaat. de iPad verliest zijn meerderheidsaandeel maar Apple blijft veruit de grootste tabletleverancier.

Samsung heeft in het afgelopen jaar wereldwijd 37,4 miljoen tablets verkocht, terwijl het aantal tablets met Android in totaal bijna 121 miljoen stuks bedroeg. Asus, Amazon en Lenovo verkochten gezamenlijk 27 miljoen tablets terwijl kleinere spelers in totaal 60,6 miljoen stuk konden wegzetten. Apple verkocht 70,4 miljoen tablets. Dat wijzen nieuwe cijfers van Gartner uit, meldt TechCrunch.

Geen dominantie van Samsung in tabletmarkt

Daarmee is de tabletmarkt nog steeds wezenlijk anders dan die voor smartphones, waar Samsung de Androidmarkt domineert. De Koreanen zagen wel hun marktaandeel groeien van 7,4 naar 19,1 procent, waar de iPads daalden van 52,8 naar 36 procent. Samsung haalt de kleinere concurrentie in het Android-segment wel in.

Lenovo en Asus spelen met 3,3 en 5,6 procent marktaandeel een marginale rol; er zit met name voor Asus geen groei meer in. Het aandeel van de kleinere, niet gespecificeerde aanbieders groeit wel goed, al is het dus minder dan dat van Samsung.

Microsofts aandeel is in een jaar tijd gegroeid van 1 naar 2 procent.

2 Reactie(s) op: Apple blijft Samsung ruim voor op de tabletmarkt

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • 4 maart 2014 20:13 Anoniem
  Microsoft doet er eter aan om volledig functionerende W81 tablets met BT keyboard, concurrerende dpi en meegeleverd Officepakket en Here maps aan te bieden. Redmond heeft het altijd al moeten hebben van een OS waarmee en waarop zoveel mogelijk kon. Ondersteund door een stevig framework voor gebruik van audio en video en voorzien van uitmuntende hardwareondersteuning. Makkelijk hanteerbaar voor applicatiemakers. Configureerbaar voor wie wat aan het uiterlijk wil sleutelen, uitwisselbaarheid met de PC. Juist dat zal van doorslaggevende betekenis blijken op een markt waarin de specificaties alleen maar naar elkaar toe groeien.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • 6 maart 2014 09:40 Anoniem
  Voor wie wil sleutelen bestaat er het open source Android.
  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.