Apple biedt AAC 256kbps-muziek aan in nieuwe iTunes-sectie

Door: Wouter Hoeffnagel | 24 februari 2012 16:01

Nieuws

Apple heeft een nieuwe sectie aan iTunes toegevoegd: 'Gemastered voor iTunes'. In deze sectie kan je muziek met een hoge geluidskwaliteit vinden. Het gaat om muzieknummers die worden aangeboden in het iTunes Plus-formaat.

Dit zijn AAC-bestanden met een bitrate van 256kbps, twee keer zo hoog als de bitrate van 128kbps die AAC-bestanden normaal hebben. Deze hogere bitrate zorgt voor een betere geluidskwaliteit. Een 128kbps AAC-bestand is wat betreft kwaliteit ongeveer vergelijkbaar met een 192kbps MP3-bestand.

Droplet

Producers kunnen de 'Master for iTunes Droplet' gebruiken om een AAC-bestand te creëren voor de 'Gemastered voor iTunes'-sectie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een AIFF- of WAVE-bronbestand. In eerste instantie zet de droplet het bronbestand om in een Core Audio Format (CAF), waarbij een iTunes soundcheck-profiel aan het bestand wordt gekoppeld.

De maximum sample rate van het bronbestand is 44,1 kHz. iTunes downsampled de sample rate automatisch als deze boven het limiet uitkomt. Aan de hand van het nieuwe CAF-bestand wordt vervolgens een AAC-bestand gecreëerd.

0 Reactie(s) op: Apple biedt AAC 256kbps-muziek aan in nieuwe iTunes-sectie

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.