Apple beloont zeven leidinggevenden met miljoenen dollars aan aandelen

Door: Wouter Hoeffnagel | 06 november 2011 16:30

Nieuws

Apple heeft zeven leidinggevenden beloond met een flink aantal aandelen voor hun werk tijdens Apple's laatste fiscale jaar. In dit fiscale jaar maakte het bedrijf ruim 100 miljard dollar, 72,5 miljard euro, winst. Door de bonus in stappen uit te keren stimuleert Apple de leidinggevenden om langere tijd bij het bedrijf werkzaam te blijven.

Onder de leidinggevenden die de beloning hebben ontvangen zijn Scott Forstall van de iOS Software-afdeling, Mansfield van de Hardware Engineering-afdeling, Phill Schiller van Worldwide Product Marketing, Jeff Williams van Operations en de onlangs aangestelde Eddy Cue. Daarnaast krijgt ook Bruce Sewell, Senior Vice President bij Apple en lid van de algemene raad, en Peter Oppenheimer, Senior Vice President en Chief Financial Operations (CFO), een beloning.

Forstall, Mansfield, Oppenheimer, Schiller, Sewell en Williams krijgen van Apple als beloning 150,000 aandelen. De bonussen worden in twee stappen uitgekeerd. 50% van de aandelen, 75,000 stuks, worden beschikbaar als de leidinggevenden op 21 juni 2013 nog werkzaam zijn voor Apple. De overige 50% wordt uitgekeerd als Forstall, Mansfield, Oppenheimer, Schiller, Sewell en Williams tot 21 maart 2016 in functie blijven bij het bedrijf.

Met Eddy Cue, die onlangs werd aangesteld als Senior Vice President van de Internet Software and Services-afdeling, is een aparte regeling getroffen. Cue is beloond met 100,000 aandelen, die eveneens in twee delen worden uitgekeerd. 25% van de aandelen wordt beschikbaar als Cue in september 2014 werkzaam is voor Apple. De overige 75,000 aandelen worden beschikbaar gesteld als Cue tot september 2016 bij Apple in functie blijft.

De beloning die de leidinggevenden krijgen loopt per persoon in de tientallen miljoenen dollars. Met de huidige aandelenprijs zijn de aandelen van Cue zo'n 40 miljoen dollar waard, terwijl de aandelen van Forstall, Mansfield, Oppenheimer, Schiller, Sewell en Williams goed zijn voor 60 miljoen dollar.

Via: MacRumors

0 Reactie(s) op: Apple beloont zeven leidinggevenden met miljoenen dollars aan aandelen

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.