Apple: al 3 miljoen iPads 3 verkocht

Door: rene-schoemaker | 20 maart 2012 11:04

Nieuws

Apple claimt drie miljoen nieuwe iPads te hebben verkocht in het eerste weekeinde dat de tablet in de winkels ligt. Volgens Apple is dat de beste iPad-lancering ooit, maar die vergelijking gaat mank.

Volgens ceo Tim Cook betekenen de verkopen van de iPad in dit eerste weekeinde dat de tablet in de winkels ligt, een record. De tablet ging in tien landen voor het eerst over de toonbank. De eerste iPad werd in eerste instantie alleen verkocht in de Verenigde Staten en ging op de eerste dag 300.000 maal de winkel uit. De iPad 2 werd eveneens eerst in Apples thuismarkt geïntroduceerd. Apple heeft nooit de verkoopcijfers van het introductieweekeinde van de iPad 2 bekend gemaakt.

Eerder al zei telecombedrijf AT&T, dat een exclusief bundelcontract heeft met Apple voor de verkoop van de nieuwe iPad met LTE-connectiviteit, dat het op de eerste dag van verkoop een record aan iPad-verkopen en activatie van 4G-aansluitingen had geteld. AT&T gaf geen concrete cijfers.

Minder verkopen dan vorig kwartaal

Overigens verwachten analisten minder verkopen van de iPad in dit eerste kwartaal van 2012 dan in het vorige kwartaal, toen de kerst Apple een recordverkoop van 15,4 iPads wereldwijd bezorgde. Wel worden door de nieuwe iPad meer verkopen verwacht dan in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Toen verkocht Apple 4,7 miljoen iPads, met een klein beetje van de toen nieuwe iPad 2.

Zoals traditioneel bij Apple is er een zogeheten backlog in de levering van de nieuwe tablets. Nu besteld betekent twee tot drie weken wachten. Dat geldt al vanaf 11 maart, toen de nieuwe iPad voor het eerst was voor te bestellen via Apples webwinkel.

Nieuwe iPad vrijdag in Nederland

Aankomende vrijdag komt de iPad beschikbaar in Nederland, naast meer dan 20 andere landen in de wereld. De Apple Store in Amsterdam gaat om 8 uur 's morgens open. Ook is de nieuwe tablet bij andere winkelketens beschikbaar, maar dat is beperkt.

0 Reactie(s) op: Apple: al 3 miljoen iPads 3 verkocht

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.