Apple adviseert officiële iPhone-lader na fataal ongeluk

Door: Elmar Rekers | 25 juli 2013 14:24

Mac

In navolging van het nieuws dat een Chinese vrouw is overleden nadat ze werd geëlektrocuteerd door een iPhone 5, heeft Apple op zijn website vernieuwde gebruiksrichtlijnen gepubliceerd. De fabrikant adviseert Chinese consumenten om enkel officiële iPhone-laders te gebruiken.

Eerder deze maand doken er verschillende berichten op over vermeende elektrocuties in China door de iPhone 5. Zo is een Chinese vrouw aan de klap overleden en kwam een man enkele dagen later in een coma terecht door een soortgelijk ongeval. Wat bleek: de iPhone 5 werd tijdens het gebruik opgeladen met een iPhone 5-lader die niet afkomstig was van Apple.

‘Gebruik een officiële oplader’

Hoewel Apple donderdag de ongevallen niet specifiek noemt, is het wel opvallend dat de Chinese website juist nu is geüpdatet met nieuwe richtlijnen voor het gebruik van opladers. Zo schrijft Apple: “Wanneer je een iPhone of iPad wilt opladen, adviseren wij je om hiervoor de officiële opladers en kabels te gebruiken”.

Apple toont op de website onder meer waar men in China de officiële opladers kan kopen. Kort na het fatale ongeluk condoleerde Apple de familie van de vrouw, en liet het bedrijf weten de zaak volledig te gaan onderzoeken en mee te werken aan het lopende onderzoek van de autoriteiten.

0 Reactie(s) op: Apple adviseert officiële iPhone-lader na fataal ongeluk

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.