App-review: Articles

Door: carolien-danckaerts | 04 januari 2012 13:09

Nieuws

Over een bepaald onderwerp alles te weten komen gaat via Wikipedia, de meest complete encyclopedie ter wereld. Een website met veel tekst op de iPhone bekijken is echter niet geheel ideaal. Gelukkig is er Articles.

Articles is een Wikipedia-app, die geheel in het Nederlands is en dat is erg prettig. Wat bij het eerste gebruik direct opvalt is de fijne interface en de geweldige multitouch-integratie. Bijna elke beweging heeft effect op Articles waardoor de bediening van de app erg gemakkelijk is. De knoppenbalk is overzichtelijk en zelfs naar wens in te delen door de gebruiker, die op deze manier de app kan personaliseren. Articles is dus een zeer gebruiksvriendelijke en goed doordachte applicatie die er ook nog eens strak uitziet.

Het zoeken van artikelen gaat goed en de app biedt een zeer compleet resultaat bij elke zoekterm, wat Articles een betrouwbaar stukje technisch vernuft maakt. De 'lees later'-functie is zeer praktisch: Articles zet zelfs bij elk artikel waarom je het ook alweer wilde lezen. Vooral erg handig om "o wat moest ik daar nou mee?"-momenten te voorkomen.

Kortom

Voor hen die een betrouwbare app zoeken om Wikipedia mee om te spitten is Articles geweldig. De app ziet er gelikt uit, beschikt over vele multitouch-functies en is overzichtelijk.

Óf Articles een hit wordt is niet de vraag, maar wanneer!

Bekijk Articles verder in iTunes (iPhone & iPad)

Beoordeling: 9/10

Meer app-reviews vind je op AppFish.nl.

0 Reactie(s) op: App-review: Articles

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.