App-farms nog steeds in App Store actief

Door: Wouter Hoeffnagel | 07 december 2010 12:27

Nieuws

De App Store heeft opnieuw te maken met app-farms, ontwikkelbedrijven die grote hoeveelheid apps in de App Store aanbieden die allemaal nagenoeg hetzelfde zijn. Apple nam destijds maatregelen om deze praktijken tegen te gaan door de richtlijnen aan te scherpen. Zo was het niet langer toegestaan grote hoeveelheden apps aan te bieden die een vergelijkbare functie hebben. De maatregelen blijken niet voldoende om de app farms te stoppen.

In de Amerikaanse top 200 van zakelijke betaalde apps is duidelijk te zien dat er nog steeds ontwikkelaars actief zijn die doelbewust een app in verschillende varianten in de App Store plaatsen. Het gaat hierbij om apps van de appontwikkelaars Group University en MinhIT Softer. De apps zijn vaak op exact dezelfde dag Apple blijkt deze apps ondanks de nieuwe regelgeving nog steeds te accepteren.

De apps zijn vaak eenvoudig te herkennen. Zo kun je door in de App Store de pagina van de ontwikkelaar te bekijken zien welke andere apps de ontwikkelaar heeft gemaakt. Daarnaast bestaan de webpagina's waarop ondersteuning wordt geboden voor de apps vaak niet. De apps stijgen daarnaast relatief hard in de top 200. Zo staan sommige apps op plaats 42, terwijl deze inhoudelijk weinig te bieden hebben.

Een mogelijke verklaring hiervoor is volgens The Next Web dat de apps zelf via in-app aankopen andere apps van de ontwikkelaars aanschaffen. Hierdoor worden de verkoopcijfers kunstmatig hoog gehouden, wat de hoge positie in de App Store kan verklaren. De verklaring is overigens puur speculatie en hoeft niet de daadwerkelijke reden is.

Veel vergelijkbare apps in Amerikaanse top 200 voor betaalde zakelijke apps

Bron: The Next Web

0 Reactie(s) op: App-farms nog steeds in App Store actief

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.