Android Market kwantiteit, iOS App Store kwaliteit

Door: andreas-udo-de-haes | 25 oktober 2011 17:32

Nieuws

Android is qua aantal gedownloade apps Apple's App Store voorbij geschoten. De App Store blijft echter veruit 'superieur' qua kwaliteit en aantal apps per gebruiker.

Android groeit als kool. Samen met de stormachtige groei van het aantal devices neemt ook het aantal downloads vanuit de Android Market hand over hand toe, zodat er al sinds een half jaar veel meer Android apps worden geïnstalleerd dan iOS apps.

Minder per gebruiker

Aan het eind van het tweede kwartaal was 44 procent van het totaal aantal gedownloade mobiele apps van de Android Market tegenover 31 procent van iOS apps, becijfert marktvorser ABI Research.

Maar gezien de explosie van het aantal Android-apparaten blijft het aantal downloads relatief gezien achter. Per gebruiker blijkt namelijk dat de iPhone- of iPad-gebruiker nog steeds twee keer zoveel apps installeert dan de gemiddelde Android gebruiker.

iOS apps superieur

Ook is de kwaliteit van de software en het aandeel betaalde apps bij Apple's marktplaats een stuk hoger, constateert ABI analist Dan Shey. "Apple's superieure verdienmodel trekt veel goede developers, die samen een betere catalogus van apps maken met een betere klantervaring."

De bevindingen worden gestaafd door ander onderzoek van Research2guidance naar het aantal verwijderde apps. Op de Android Market worden veel meer applicaties ingetrokken of verwijderd dan in de Apps Store, respectievelijk 37 procent versus 24 procent. Dit zijn apps die worden verwijderd door de maker of door de beheerder (Google of Apple) omdat ze oud, inferieur of malafide zijn.

Inferieur of malafide

"Het ligt voor de hand dat de strenge toelatingseisen [van Apple] voorkomen dat developers meerdere trial versies of inferieure applicaties publiceren, terwijl in de Android Market heel veel test-, trial- en demosoftware wordt geplaatst of zelfs malware," aldus research2guidance in zijn onderzoeksrapport, schrijft InformationWeek.

Als alle verwijderde apps worden verdisconteerd zijn er volgens research2guidance momenteel circa 315.000 apps beschikbaar in de Android Market. In de iOS App Store zijn dat er 456.000. Volgens ABI research zullen er dit jaar wereldwijd in totaal 29 miljard apps worden gedownload. In 2010 waren dat er 'nog maar' 9 miljard.

0 Reactie(s) op: Android Market kwantiteit, iOS App Store kwaliteit

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.