Analist: 'Apple voegt in 2012 Mac OS X en iOS samen'

Door: Wouter Hoeffnagel | 03 augustus 2011 19:44

Nieuws

Apple gaat iOS en Mac OS X samenvoegen tot één besturingssysteem. Dit nieuwe besturingssysteem moet in 2012 of 2013 op de markt verschijnen. Dit voorspelt een analist van het analistenbureau Jefferies & Co. Het samenvoegen van de twee besturingssystemen zou niet geheel onverwacht komen aangezien Mac OS X Lion veel iOS-achtige features heeft. Denk hierbij aan Launchpad.

De analist, Peter Misek, voorspelt dat Apple de overstap naar het iOS-achtige besturingssysteem in stappen gaat maken. In 2012 of 2013 zou het bedrijf een MacBook Air lanceren met een A6-processor. De iPad 3 zou in het derde kwartaal van 2012 volgens, waarna de iPhone 5 in de zomer van 2012 wordt gelanceerd. Hierbij gaat de analist van Jefferies & Co er vanuit dat deze zomer de iPhone 4S op de markt verschijnt.

In eerste instantie blijven zowel de MacBook Pro als iMac en Mac Pro draaien op Mac OS X Lion en Intel-processoren. Dit omdat Apple de compatibiliteit met 64-bit applicaties wil maximaliseren. Misek verwacht dat deze machines pas in 2016 de overstap naar het iOS-gebaseerde besturingssysteem maken.

0 Reactie(s) op: Analist: 'Apple voegt in 2012 Mac OS X en iOS samen'

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.