Amsterdamse Apple Store blijkt Chinese namaak

Door: Redactie Computer!Totaal | 01 april 2012 10:00

Nieuws

De met veel fanfare geopende Apple-winkel in hartje Amsterdam blijkt helemaal niet van het Amerikaanse bedrijf te zijn. Een klokkenluider klopt aan bij Webwereld.

De bijna een maand geleden geopende Apple Store in het klassieke Hirsch-gebouw blijkt een facade. De tot in de puntjes verzorgde operatie valt door de mand, dankzij een medewerker die per ongeluk tegen de waarheid aanliep. Hij heeft uit gewetenswroeging besloten zijn verhaal naar buiten te brengen. De Amsterdamse Apple Store blijkt een goedkope Chinese 'nApple'.

Naar Chinees voorbeeld

Wie dacht dat hondsbrutale namaak alleen in China voorkomt, heeft het flink mis. Hetzelfde geldt voor de gedachte dat imitatieproducten alleen direct vanuit dat Aziatische land worden geleverd. Eerder zijn er in China al nepwinkels gespot, compleet met personeel dat - ten onrechte - meende voor Apple te werken. Nu is Nederland aan de beurt; de namaakmanie is overgewaaid. Ook hier is het personeel in de volle overtuiging dat het voor Apple werkt.

Een ex-medewerker van de winkel middenin Amsterdam, al jaren een grote Apple-fan, heeft de harde werkelijkheid achter de fraaie facade ontdekt. Door puur toeval stuitte hij in het magazijn op nep-iPads, die door kinderhandjes werden voorzien van stickers: het Apple-logo.

Deze sinistere operatie werd geleid door een groep Chinezen, die de kinderen, waarvan sommigen heel jong, tot steeds harder werken aanspoorden. De medewerker geloofde eerst zijn ogen niet.

“Ik was verbijsterd. Maar in de winkel vielen me plots meer rare details op", biecht hij op aan Webwereld. Onder voorwaarde van anonimiteit is hij naar Webwereld gekomen. Hij vreest voor zijn leven, maar hij wil de ongelofelijke waarheid toch voor de camera vertellen. "Zodat de wereld het weet."

Angst, hoon

Tot zijn schrik zag hij ineens een drakentattoo in de nek van de floormanager. “En de Apple-logo's aan de muur deden wel heel goedkoop aan", snikt de klokkenluider. “Ik deelde mijn twijfel en angst met enkele collega's, maar die hoonden mij weg." Webwereld heeft vervolgens een aantal klanten van de winkel benaderd, maar iedereen die we aanspraken hield de kaken stevig op elkaar.

Ook Apple zelf hult zich in stilzwijgen. Wat het plotselinge staatsbezoek van Tim Cook aan China met deze zaak te maken heeft laat zich alleen maar raden.

De gedesillusioneerde medewerker wordt nu bedreigd door de duistere figuren achter de namaakoperatie. Hij moet zijn mond moet houden of sterven, zo werd hem te verstaan gegeven. Maar de medewerker laat zich het zwijgen niet opleggen. Zijn geweten laat dat niet toe. Zie het alles onthullende video-interview.

[youtube]LAuvsBvSVZg[/youtube]

China is Nederland voorgegaan met nep Apple Stores:

[youtube]HCKtdbSCadA[/youtube]

0 Reactie(s) op: Amsterdamse Apple Store blijkt Chinese namaak

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.