Amazon opent aanval op iPad mini

Door: Elmar Rekers | 29 oktober 2012 11:13

Mac

Webwinkel Amazon heeft de aanval geopend op de nieuwe iPad mini van Apple. In een advertentie op de homepage claimt Amazon dat zijn eigen Kindle Fire HD 'veel meer' te bieden heeft 'voor minder' geld.

Apple introduceerde vorige week een langverwachte 7,9 inch iPad. Volgens Amazon staat het prijskaartje van 329 euro echter niet in verhouding met de eigenschappen van deze iPad mini. In de advertentie vergelijkt Amazon de populaire Kindle Fire HD (199 dollar) rechtstreeks met de nieuwe tablet van Apple.

Hierbij wordt vooral gekeken naar het beeldscherm. Zo heeft de Kindle Fire HD een 7 inch-scherm met een pixeldichtheid van 216 ppi, waar de iPad mini het moet stellen met 163 pixels per inch. Daarnaast ondersteunt de Kindle-tablet, in tegenstelling tot de iPad mini, HD-films, HD-tv en biedt het apparaat stereo geluid.

Verkooprecord

Amazon liet afgelopen weekend ook al weten dat de verkoop van de Kindle Fire HD tot een recordhoogte was gestegen na de aankondiging van de iPad mini. Hoewel er geen specifieke cijfers werden genoemd, zei Amazon dat er nooit eerder zoveel tablets werden verkocht als op de dag na de iPad mini aankondiging.

In Nederland kunnen er sinds afgelopen vrijdag pre-orders geplaatst worden op de iPad mini. De tablet zal op 2 november beschikbaar komen. De Kindle Fire HD van Amazon is in Nederland niet verkrijgbaar.

0 Reactie(s) op: Amazon opent aanval op iPad mini

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.